Azhar Hashim
Assalamualaikum warahmatullah..

Lama sungguh tak menulis di sini...

Sejak terkeluar dari TKO nih.. ada la masa sikit. Ntah mengapa Mod Password tetiba tak leh log on plak. Dah report kat WM sebelum tu tapi tak berbalas pun.. Tak lama lepas tu nak log in langsung tak leh even sebagai Forumer biasa... YM kat KM ..sengap jer.. tak dak respon jugak.

Dah sampai masanya direhatkan diri la kot. Dah lama pun kat TKO tu. Lagi pun tahun ni aku masuk utk moderating jer... tak aktif berposting pun. Mungkin deme pun rasa aku tak aktif kot pasal tak nampak posting aku banyak macam dulu..

Apa pun, life goes on..

Bila aku stop bidang Investment ni (maintan yg sedia ada je), memang life agak tough la skit. Terfikir gak nak teruskan, pasal lesen aku idup lagi sampai hujung tahun nih... ntah mengapa hati tak berapa setuju dgn aktiviti deme tu. Walaupun aku sememangnya tak join deme melompat lompat menyanyi nyanyi tu..tapi rasa tak menambahkan iman je lepak dgn deme tu ... asyik sembang pasai al fulussss jer... adeh. Tapi insyaALLAH, pelabur pelabur aku tu, aku tak tinggal maa.. aku akan memantau dan pantau pelaburan deme tu. Sampailah deme sendiri nak cash out ke apa ker. TAk leh la kapten nak tinggalkan kapal cam tu jer.. ehehe...produknya bagus.. org orgnya jer yg kureng skit (macam la aku ni bagus..astaghfirullah) ...

Udah udah la. Hari tu aku jadi pekebun cabai. Banyaklah yang aku dapat belajar. Tapi yg akhirnya, yg loaded adalah org tengah gak. I mean penjual. Aku berpanas, berhujan berpeluh dan macam macam ber lagi lah... deme senangg je jual memahal. Pengguna jugak yg kena dapat harga kow kow. Aku tolak kat deme RM7 - RM8 (ada cecah RM10 gak) Deme tolak sampai RM15-RM17 ... kusss semangat.. kesiannn pengguna kat Mesia nih...

Sekarang kebun dah buat tanam semula, tapi ada pekerja lah. Aku tak gi kebun dah. TUnggu buah masak sok, aku maghi lah utk buat sale. Mungkin nak jual sendiri lah. Dah ada cara dan strategi dah. Bukan apa, cabai ni kena petik hari hari... tu tak sempat nak jual tu. Tolak kat org jer... Kali ni..aku petik sebelah petangg... simpan, esok pepagi kutip belah pagi plak.. petang tu aku jual! Haaaa.. aku jual murah murah kat korang pengguna semua...insyaALLAH...

Ada la wat biz lain, pakaian muslimah..tapi aku pass kat 'mam' aku lah. Pasal market aku susah nak cari maa.. pakaian muslimah ni muslimah la yang pakai... mana la aku banyak kontek muslimah nih.. peh tu..segan la pulak..ahahahaha...

So..aku biz Apple Cider je lah. Makanan Sunnah tu... Eh sebelum tu, ada biz pekasam gak. Korang yang tau nih, biz ni aku tangguh dulu la... jauh bangat dan kekangan waktu juga. Aku dah bukak Web biz aku... baru daftar je lah..lom siap ..ehehehe...

Esok ada perjumpaan dgn anak anak aku di Ma'had. Utk Ma'had aku handle biz Ma'had jugak. Biz Ma'had ni priority lah utk aku. Aku jual barangan ibadah dan pakaian lah... Korang kalau nak beli pergi lah ke Maahad Ansoriyy tu yer... belilah apa yang patut.. InsyaALLAh 2-3 bulan lagi akan ada kedai dekat dgn Masjid Ittihadiyyah tu. Senang nak solat.. Moga moga dapat tarik keberkatan Masjid ke kedai kami tu.

Udah ler... merepek meraban.. insyaALLAH.. aku dah kembali!! Huhuhuhuhu...

Wassalamualaikum.
Labels: | edit post
0 Responses

Post a Comment